Waar wil jij aan werken?

Carrière

Je bent al een poos aan t werk, je merkt dat het schuurt en dat je er niet meer de voldoening uit haalt als eerder. Ergens in je achterhoofd is er een zeurend stemmetje die maar niet wil ophouden, die jou dwingt om er nu echt eens naar te kijken. Maar ja… ernaar kijken. Je weet het al wel, maar krijgt het niet voor elkaar ook daadwerkelijk actie te nemen.

Je voelt je vast zitten op je plek, verdient goed maar krijgt er simpelweg de voldoening niet meer uit. Of eigenlijk wil je liever heel iets anders, of misschien overweeg je wel de stap om voor jezelf te beginnen. Natuurlijk is dit spannend en voelt als een berg die je moet verzetten.

Je merkt dat je voor de makkelijke weg kiest, of toch niet doorpakt. Wellicht staat jou nog iets in de weg om daadwerkelijk tot de volgende stap te komen.

Overtuigingen, of gedrag wat je graag positief wil inzetten voor jouw ideale toekomst en loopbaan. Waar begin je dan en hoe doe je dat precies?

Life

Op dit moment loopt er iets nog niet lekker binnen jouw eigen leven. Soms heb je het idee dat je het leven van een ander leeft en je nauwelijks toekomt aan wat jij wil.

Misschien heb je een heel mooi doel, maar lijkt het nu onhaalbaar omdat het voelt als een berg die je moet verzetten. Je zit jezelf in de weg, of het ontbreekt je aan voldoende richting en focus.

Je bent op zoek naar inzichten, meer balans, of structuur en weet niet goed hoe je dit kunt aanpakken. Je vertelt jezelf smoesjes om maar niet aan het echte werk te beginnen.

Je voelt je ondergesneeuwd, niet in controle en ervaart te weinig rust en plezier. Hoe doorbreek je nu toch juist die cirkel?

Beide

Carrière en life gaan natuurlijk hand in hand. Het kan zo zijn dat je een groot plan hebt wat alles op zijn kop zal gaan zetten.

Denk aan een carrière switch, of voor jezelf beginnen. Of wil je nu die lang gekoesterde droom gaan waarmaken. Waar begin je dan?

Ook vragen zoals balans tussen werk en privéleven verbeteren, meer ruimte voor jezelf durven nemen en je beter leren uitspreken kom ik heel vaak tegen en beperkt zich niet uitsluitend tot werk of privésfeer. Maar hoe doe je dat dan precies?

Communicatie

Communicatie is de basis van interactie, interactie met de mensen om je heen, maar net zo goed met jezelf. Soms merk je dat je negatief bent; dit kan ik toch niet… of dat je iets aan het uitstellen bent.

Misschien ligt voor jou de lat wel heel hoog, en ben je streng tegen jezelf en anderen. Of misschien is het zo dat je iedere keer maar weer ja zegt, terwijl je eigenlijk geen tijd hebt.

Communicatie kom je natuurlijk overal tegen. In je werk met collega’s of binnen je onderneming. Thuis met je partner, familie of vrienden. Hoe zorg je er nu voor dat je voor jezelf kiest maar wel in verbinding blijft met de ander?

Gedragsverandering

Gedragsverandering is moeilijk. Maar niet onmogelijk! Vaak ontstaat er een vraag nadat je je bewust bent geworden van iets wat niet lekker loopt, of ontstaat er juist een enorm verlangen naar iets.

Omdat wij mensen 95% automatisch doen (zo zijn onze hersenen nu eenmaal ingesteld) is gedragsverandering zo moeilijk. Je zal daadwerkelijk nieuwe verbindingen moeten leggen in je hersenen om zo jouw nieuwe gedrag eigen te maken.

Ook zijn onze hersenen geprogrammeerd om risico’s te vermijden en juist meer waarde hechten aan negatieve ervaringen. Hoe buig je dat dan toch eenvoudig om?

Stress

Er is niets zo vervelend en zo schadelijk dan stress. Het is ziektebeeld nummer 1 in de Westerse wereld. De verwachtingen die we hebben voor onszelf maar ook voor anderen worden steeds groter.

De technologie en internet maken alles zo veel sneller toegankelijk. Ook zijn de eisen die een huishouden aan ons stelt nog nooit zo hoog geweest. 50 schoteltjes hooghouden lukt niemand.

Door de drukte van alle dag vergeten we dat we soms ook eens stil moeten staan. Want daar ontstaat de ruimte om te zien wat er voor jou nodig is. Hoe doe je dat dan precies?

Nieuwsgierig geworden?

Wil je meer weten? Boek een gratis VIP Call!