Het roer om. Wat is dat eigenlijk? En wanneer is het wel écht het roer om?

Dat en nog meer beantwoord ik in dit blog.

Het roer omgooien. We denken er allemaal wel eens aan. Echter, niet iedereen doet dat ook daadwerkelijk. Maar wat doen ze dan?

Het roer omgooien is natuurlijk met name door het gelijknamige TV programma bekend geworden. Mensen die hun hele boeltje bij elkaar pakken en hoppa ineens in het buitenland een Bed & Breakfast beginnen of iets heel anders.

Mensen die jarenlang succesvol geweest zijn in het zakenleven en hun geluk over de landsgrens zoeken.

Maar moet het roer om dan altijd heel groots zijn?

Nee natuurlijk niet! Maar dat wordt wel vaak gedacht. Anders is het niet echt het roer om. Dan doet jouw wens er niet toe. Dan is jouw wens maar gerommel in de marge.

Ik zeg onzin!

Het roer om is veel meer dan dat! Het roer om is net zo goed een succesvolle carrière ombuigen naar een hele nieuwe carrière (waarbij je niet verhuist) of waarbij je dezelfde doelgroep blijft bedienen. Of wanneer je eerder in loondienst werkte en nu als ZZP’er verder gaat. Of wanneer je jezelf nu op de eerste plek wilt zetten en je niet langer wilt laten leven door anderen of door je omstandigheden.

Dit zijn allemaal wijzigingen waarbij je tegen de stroom inzwemt.

Want laten we eerlijk zijn, wie doet dat echt?

Iemand die daadwerkelijk zijn hart volgt? Voor zichzelf kiest? Op welke manier dan ook?

En, hoe vaak kom jij een recruiter of HR manager tegen die je met open armen ontvangt als je nog geen ervaring hebt opgebouwd in je nieuwe vakgebied? Niet toch?

Of dat het merendeel in je omgeving je vooral je stappen afraadt omdat de toekomst onzeker is?

Dat is in ieder geval wel mijn ervaring. Op herhaling zelfs.

Recruiters plaatsen je heel snel door als je maar niet te veel afwijkt bij wat je al hebt gedaan. En het dus niet te veel ‘roer om’ is.

Dit vraagt dus een ijzeren discipline, een ijzeren vertrouwen in jezelf dat jij het ook wel redt zonder die steun.

Vandaag tijdens een strategie gesprek werd dit weer zo duidelijk. Deze dame vond ook dat haar wens om exposities te creëren met haar kunst iets voor ‘erbij’ was. Geen echte keus. Geen echte grote verandering in wat ze nu deed. Niet her roer om. Een bedrijf-JE. Maar ze wilde het wel met heel haar hart! Aan haar gezicht was duidelijk af te lezen dat dit is waar ze haar voldoening uit haalt. Waar ze haar betekenis in vindt. En het was iets totaal anders dan haar levenslange carrière in het onderwijs.

“Nee hoor. Zo’n programma is voor mij veel te groot! Dat programma is voor mensen die echt een grote verandering willen.” Eigenlijk zegt ze hiermee dat ze haar wens niet al te serieus moet nemen. Dat lukt haar nog niet en is dus het obstakel. Doorpakken omdat je ten diepste gelóóft dat jij dit waard bent. Dat jou plannen er mogen zijn. Dat jouw plannen gaan lukken.

Indirect schat ze zichzelf en haar plannen niet op waarde. Terwijl ze juist op zoek is naar erkenning en waardering, die ze in de basis dus juist zichzelf niet geeft!

Eeuwig zonde….

Jezelf op waarde schatten is alles waard. Geloven in jezelf is goud waard. Gelukkig is dit iets wat je kunt leren.

Dus ik hoor je denken; hoe gooi ik mijn roer om?

Stap 1: Bewustwording

In de eerste stap is het nodig dat je je bewustzijn weet te vergroten. Wat zijn daadwerkelijk die verborgen overtuigingen die je met je meedraagt. Zolang deze niet zichtbaar worden; is er niet mee te werken, of ze om te buigen.

Stap 2: Erkenning

In de tweede stap zal je moeten erkennen dat die overtuiging er is. Als je het ontkent, erbij weg wilt, of de overtuiging niet serieus neemt, kun je ook niet naar de derde stap. Het is belangrijk dat je leert accepteren dat die overtuiging er is of eigenlijk was. Soms helpt het ook om te onderzoeken hoe die overtuiging er is gekomen. Dit is echter niet altijd noodzakelijk.

Stap 3: Toetsen op juistheid in het hier en nu

Klopt die oude overtuiging nog wel? Die overtuiging is gekomen in het verleden, maar in 99% van de gevallen klopt deze overtuiging in het hier-en-nu al lang niet meer. Je kunt dit doen door hele kleine stappen te zetten. Challenge je overtuiging! Of door de oude overtuiging daadwerkelijk te toetsen bij anderen door het ze bijvoorbeeld te vragen.

Je zal merken dat er snel genoeg een verschuiving plaatsvindt. Een hele waardevolle verschuiving.

Je bent je oude overtuiging aan het ontmantelen!!

En zodra je hiermee begonnen bent, ontstaat er vanzelf nieuw gedrag. Dat nieuwe gedrag hoef je helemaal niet aan te leren! Dat vloeit vanzelf voort uit je nieuwe overtuiging.

Om een voorbeeld te geven:

Eigenlijk twijfel je heel erg of het je wel gaat lukken om je bedrijf succesvol te krijgen. Guess what? Dan is het niet zo gek dat je bedrijf ook niet succesvol wordt.

Duidelijk een (vaak eerst) verborgen overtuiging, ondanks dat je wel wilt dat het succesvol wordt!

Als je die overtuiging eenmaal gevonden hebt, en je erkent deze, dan ontstaat daarna de mogelijkheid om te testen of die overtuiging wel klopt. Voel je dat hier een beweging ontstaat? Een mogelijkheid? Een optie om in beweging te komen?

Er ontstaat ineens ruimte om met anderen in gesprek te gaan. Om op onderzoek te gaan. Om te gaan proberen.

EN als je dan iets echt heel graag wilt, begint een domino aan kansen.

En ga je jezelf vanzelf meer op waarde schatten. Simpelweg omdat je op termijn gaat zien dat het je gaat lukken.

Want wil jij je laten tegenhouden door anderen? Dan wil je jezelf toch ook niet laten tegenhouden door zo’n beperkende overtuiging?

Wil jij nu ook het roer omgooien? Maar merk je dat er nog ergens een rem op zit?

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Volg de online masterclass